Kaikki tuotteet
Takaisin

Maksaminen ja laskutus

Tältä sivulta löydät tietoa Urheilulehden ja IS Digilehdet tilausten maksamisesta ja laskutuksesta.

Tilauksen maksutilanne>

Näet tilauksesi maksutilanteen tilauksen kohdalta, kun olet kirjautuneena Oma Sanomaan. Tilauslaskuja ei toistaiseksi ole nähtävissä pdf-muodossa. Jos olet kadottanut laskusi tai et löytänyt vastausta laskutukseen liittyvässä asiassa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Eräpäivän siirto

Tilauksen eräpäivä määräytyy laskutussyklin mukaan kaikilla maksutavoilla. Eräpäivää ei voi valita. Mikäli haluat siirtää laskusi eräpäivää, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Laskutus tilauksen päättyessä

Tilauksen päättyessä veloitetaan ennen irtisanomisen voimaantuloa toimitettujen lehtien hinta. Määräaikainen tilaus päättyy ilman eri irtisanomista määräajan päättyessä. Määräaikainen tilaus laskutetaan tilauksen alkaessa.

Mitä jos maksoit laskusi vahingossa kahteen kertaan

Ylimääräinen maksu hyvitetään seuraavan tilausjakson laskussa. Jos haluat, että hyvityksen sijaan raha palautetaan tilillesi, ilmoita tilinumerosi asiakaspalveluun.

Maksutavat

Tilauksen voi maksaa e-laskuna, suoramaksulla, paperilaskulla, sähköpostilaskulla, verkkopankkimaksuna tai maksukortilla.

Jatkuva tilaus laskutetaan sovituin laskutusvälein kulloinkin voimassa olevaan hintaan, joka on aina edullisempi kuin vastaavan pituisen määräaikaisen tilauksen normaalihinta. Ensimmäinen laskutuspäivä riippuu siitä, koska tilaus on tehty.

Paperilasku

Paperilaskun laskutustapalisä on 1.1.2019 alkaen 2,90 euroa laskua kohden (sis. alv). Suosittelemme tätä maksutapaa käyttäville asiakkaillemme siirtymistä vaivattomaan e-laskuun.

E-lasku

E-lasku on sähköinen lasku, jonka saat paperisen laskun sijasta suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskut sähköisesti. Se on helppo ottaa käyttöön:

  1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi.
  2. Valitse laskuttajaluettelosta Urheilulehti ja laskutusaiheeksi tilauslasku.
  3. Syötä tunnistetietona asiakasnumerosi. OP-Pohjolan ja Nordean verkkopankkiasiakkaana syötä viitenumerosi. Löydät asiakas- ja viitenumeron tilauslaskustasi.
  4. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi valtuutuksen, lähetämme laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi tai asettaa lasku automaattimaksamiseen, jolloin lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä.
  5. E-laskun käyttöönotto on mahdollista seuraavissa verkkopankeissa: OP-Pohjola,Danske Bank, Nordea, Aktia-pankki, Säästöpankki POP Pankki, Ålandsbanken, Handelsbanken, Tapiola ja S-Pankki.
Suoramaksu

Suoramaksu sopii tilaajalle, joka ei käytä verkkopankkia. Suoramaksusopimus tehdään oman pankin kanssa. Sen jälkeen tarkistat ainoastaan saamasi laskun oikeellisuuden ja pankkisi huolehtii laskun maksamisesta automaattisesti eräpäivänä antamasi toimeksiannon mukaisesti.

Verkkopankki

Verkkopankkimaksu on mahdollinen ainoastaan ensimmäisen tilausjakson tai määräaikaisen tilausjakson maksamiseen. Jos maksat ensimmäisen tilausjakson verkkopankkimaksuna, seuraavat maksuerät veloitetaan paperilaskulla ellei sinulla ole e-lasku- tai suoramaksuvaltuutusta tai ellet käy vaihtamassa Oma Sanomassa paperilaskuasi sähköpostilaskuun (ks. ohje alta). Verkkopankkimaksua tarjoavat pankit löydät tilausta tehdessäsi maksutavan yhteydestä.

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on vaihtoehtoinen maksutapa paperilaskulle. Sähköpostilasku on tilauskohtainen. Voit vaihtaa paperilaskusta sähköpostilaskuun Oma Sanomassa kirjautuneena ollessasi. Näet nykyisen maksutapasi tilauksesi tiedoissa.

Pääset vaihtamaan paperilaskun sähköpostilaskuksi klikkaamalla tilaustietojesi yhteydessä olevaa "Ota sähköpostilasku käyttöön" -linkkiä. Muutos astuu voimaan seuraavasta laskutusjaksosta. Tarkistathan ennen sitä että Oma Sanomassa näkyvä sähköpostiosoite on oikea.

Korttimaksu

Voit maksaa verkkopalvelussa tekemäsi tilauksen joko kertamaksulla tai toistuvalla korttimaksulla. Toistuvassa korttimaksussa ensimmäinen veloitus tapahtuu ostohetkellä. Voit maksaa tilauksesi yhdistelmäkorttisi Debit-toiminnolla, Visalla tai MasterCardilla. Veloitamme korttiasi uuden tilausjakson alussa. Jos veloitus jostain syystä epäonnistuu, saat sähköpostiviestin, jossa pyydämme sinua tarkistamaan korttitietosi. Voit hallinnoida maksukorttejasi Oma Sanomassa joko maksukortillisen tilauksen kohdalla tai Sanoma-tilin asetuksissa kohdassa Maksukortit.

Sanoma ei talleta maksukorttitietoja palvelimillaan. Maksukorttitiedot tallentuvat Sanoman yhteistyökumppanin PayEx Credit AB:n taustajärjestelmiin PCI DSS standardien mukaisesti.

PayEx Credit AB on PCI-sertifikoitu palveluntarjoaja ja sitoutunut noudattamaan sertifikaatin mukaista korkeaa tietoturvaa palveluissaan. Toimintaa ja dokumentointia arvioidaan vuosittain. Sanoman käyttämät fyysiset palvelimet korttien käsittelyyn ovat Norjassa Oslossa ja Ruotsissa Visbyssä. PayExillä on pankkitoimiluvat ja se toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa. Kun poistat maksukorttitiedon, se poistuu myös PayEx Credit AB:n taustajärjestelmistä.


Mikäli et löytänyt täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Sivuston käyttö vaatii, että javascript on kytketty päälle selaimestasi.