Oma Sanoma

Maksaminen ja laskutus – Valitse itsellesi sopivin maksutapa

Tältä sivulta saat apua ja ohjeita Helsingin Sanomien maksamisesta ja laskutuksesta.

Verkkomaksaminen

Voit maksaa verkossa tekemäsi tilauksen verkkopankkimaksuna palvelussa seuraavien pankkien kautta: OP, Nordea, Handelsbanken, Ålandsbanken, Danske Bank, S-Pankki, LähiTapiola, Aktia ja Oma Säästöpankki.

Korttimaksaminen

Voit maksaa verkkopalvelussa myös kortilla kertamaksulla tai toistuvalla korttimaksulla. Toistuva korttimaksu on mahdollinen toistaiseksi vain HS Verkko- tai HS Verkko Plus -tuotteilla.Toistuvassa korttimaksussa ensimmäinen veloitus tapahtuu ostohetkellä. Huomaathan, että voit maksaa Helsingin Sanomien HS Verkko- tai HS Verkko Plus -tilauksen yhdistelmäkorttisi debit-puolella, Visalla tai MasterCardilla. Kun sinulla on yhdistelmäkortti, löydät Debit-korttisi numeron ja CVC-koodin kortin kääntöpuolelta alalaidasta.

Veloitamme korttiasi kuukausittain 2 viikkoa ennen uuden tilausjakson alkua muulloin paitsi ulkomaantilauksissa ja HS Verkko Plus + laite -tilauksissa, joiden osalta veloitus tapahtuu uuden tilausjakson alussa. Jos veloitus jostain syystä epäonnistuu, saat sähköpostiviestin, jossa pyydämme sinua tarkistamaan korttitietosi. Viesti sisältää linkin korttitietojen päivittämiseen. Veloitusta yritetään päivittäin uuden jakson alkamiseen saakka.

Maksukortin hallinnointi

Voit vaihtaa tai poistaa maksukorttisi kirjautumalla Oma Sanomaan. Jos veloitus epäonnistuu HS Verkko Plus + laitetilauksissa ja et käy päivittämässä korttitietojasi, sopimuksen jäljellä oleva maksamaton laitteen osuus erääntyy heti maksettavaksi maksuhuomautuksella. Jos et käy päivittämässä korttitietojasi tilaus päättyy viimeisen maksetun jakson lopussa. Jos tämän jälkeen haluat kuitenkin jatkaa HS Verkko- tai HS Verkko Plus -tuotteen tilausta korttimaksulla, sinun tulee tehdä uusi tilaus verkossa.

Maksukortit löydät palveluun kirjautuneena, joko maksukortillisen tilauksen kohdalta tai Sanoma-tilin asetuksissa kohdasta Maksukortit.

Veloituksen tai hyvityksen näkyminen maksukorttilaskulla

Tilauksesi tekohetki määrittää veloitusajankohdan. Veloitus näkyy maksukorttilaskullasi maksimissaan 45 päivän kuluttua veloituksesta.

Maksukorttitietojen tallentuminen Sanoma-tilissä

Sanoma ei talleta maksukorttitietoja palvelimillaan. Maksukorttitiedot tallentuvat Sanoman yhteistyökumppanin PayEx Credit AB:n taustajärjestelmiin PCI DSS standardien mukaisesti.

PayEx Credit AB on PCI-sertifikoitu palveluntarjoaja ja sitoutunut noudattamaan sertifikaatin mukaista korkeaa tietoturvaa palveluissaan. Toimintaa ja dokumentointia arvioidaan vuosittain. Sanoman käyttämät fyysiset palvelimet korttien käsittelyyn ovat Norjassa Oslossa Ruotsissa Visbyssä. PayExillä on pankkitoimiluvat ja se toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa. Kun poistat maksukorttitiedon, se poistuu myös PayEx Credit AB:n taustajärjestelmistä.

Laskulla maksaminen

Voit maksaa tilauksesi myös paperilaskulla.

Tilauksen muut maksut

Laskulla voidaan periä tilaushinnan lisäksi muita maksuja:

  • Ulkomaille toimitetusta lehtitilauksesta veloitetaan toimituslisä.
  • Maksuhuomautuksen lähettämisestä veloitetaan viisi (5) euroa käsittelykulua.
  • Jos tilaaja haluaa päättää jatkuvan tilauksensa 30 päivän irtisanomisaikaa aikaisemmin, veloitamme kesken tilausjakson tehdystä peruutuksesta viisi (5) euroa käsittelykulua
  • Yritystilauksista lähetettäviin paperilaskuihin lisätään kahdeksan (8) euron käsittelykulu.

E-lasku

Laskulla maksaessa suosittelemme siirtymistä vaivattomaan e-laskuun, jolloin lasku tietoineen on katsottavissa näppärästi omassa verkkopankissasi. E-lasku on sähköinen lasku, jonka saat paperisen laskun sijasta suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskut sähköisesti. Se on helppo ottaa käyttöön ja vaivaton tapa hoitaa laskut.

  • Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi
  • Valitse laskuttajaluettelosta Helsingin Sanomat ja laskutusaiheeksitilauslasku
  • Syötä tunnistetietona asiakasnumerosi. OP-Pohjolan ja Nordean verkkopankkiasiakkaana syötä viitenumerosi. Löydät asiakas- ja viitenumeron tilauslaskustasi tai voit kysyä niitä asiakaspalvelustamme
  • Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi valtuutuksen, lähetämme laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi. Voit myös asettaa lasku automaattimaksamiseen, jolloin se veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä.
  • E-laskun käyttöönotto on mahdollista seuraavissa verkkopankeissa: OP-Pohjola, Danske Bank, Nordea, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki, Ålandsbanken, Handelsbanken ja S-Pankki.

Mobiilimaksaminen

Voit maksaa jatkuvan HS Verkko Plus –tilauksen mobiilissa puhelinlaskulla, jos sinulla on Elisan tai Saunalahden liittymä. Jotta voimme tarjota sinulle mahdollisuutta maksaa tilaus puhelinlaskussasi, meidän tulee tunnistaa puhelinliittymäsi. Se onnistuu vain, kun käytät dataverkkoyhteyttä. Mobiilimaksaminen ei onnistu, mikäli sinulla on asiointipalvelujen estoluokka tai käytät yritysliittymää, jossa on palvelunumeroesto.

Maksoit laskusi vahingossa kahteen kertaan

Liikamaksu hyvitetään seuraavan tilausjakson maksussa. Jos haluat, että raha palautetaan tilillesi, ilmoita tilinumerosi asiakaspalveluun rahanpalautusta varten.

Eräpäivän siirto

Eräpäivä määräytyy laskutussyklin mukaan kaikilla maksutavoilla. Et voi valita eräpäivää. Mikäli haluat siirtää laskusi eräpäivää, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Tilauksen maksutilanne

Näet tilauksesi maksutilanteen tilauksen kohdalta, kun olet kirjautuneena Oma Sanoman. Oma Sanomassa ei ole toistaiseksi tilausten pdf-laskuja nähtävissä. Jos olet hukannut laskusi tai et löytänyt vastausta laskutukseen liittyvässä asiassa ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Laskun saaminen Netpostiin

Valitse Netpostin palvelussa kirjeiden lähettäjät -listalta Helsingin Sanomat ja Tallenna. Saat seuraavan tilauslaskun suoraan myös Netpostiisi.

Jos haluat laskusi vain Netpostiin etkä enää paperilaskua, valitse Netpostin palvelussa Kirjeiden lähettäjät –sivulla ”Haluaisin kirjeet sähköisinä.." ja Tallenna. Seuraava tilauslasku lähetetään vain Netpostiin. Jos et halua vastaanottaa laskujasi Netpostiin, ota yhteyttä Netpostin asiakaspalveluun ja pyydä palvelun lopettamista.


< Siirry asiakastuen etusivulle

Sivuston käyttö vaatii, että javascript on kytketty päälle selaimestasi.