Kaikki tuotteet

Palvelukohtainen tietosuojakuvaus

1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

  • Rekisterinpitäjä: Sanoma Media Finland Oy
  • Tämä palvelukohtainen tietosuojakuvaus koskee Helsingin Sanomien verkkopalveluja ja sovelluksia ("Palvelu")
  • Sanoma Media Finlandin koko Tietosuojalauseke on luettavissa täältä. Tässä kuvauksessa kerromme Palvelun niistä ominaisuuksista, joita ei tarkasti kuvata Tietosuojalausekkeessa.

2. Käsittelemme henkilötietoja Tietosuojalausekkeen kuvausten lisäksi seuraavasti:

Henkilötietojen käsittely toimituksellisessa kontekstissa:

  • Tietosuoja-asetus pätee vain rajoitetusti kun henkilötietoja käsitellään journalistisessa sisällössä. Journalistit saavat käsitellä tietoja vapaammin kuin muut rekisterinpitäjät.
  • HS, Vaalikone ja Verokone käsittelevät henkilötietoja toimituksellisiin tarkoituksiin
    • i. Tehdessään haastatteluja, kuvia ja juttuja joissa mainitaan henkilöitä nimeltä
    • ii. Kun lukijat kommentoivat HS:n artikkeleita
    • iii. Kun lukijat osallistuvat sisällön osana oleviin kyselyihin, testeihin ja laskureihin.
  • Emme käytä toimituksellisen sisällön teossa asiakastietojamme. Toimituksellisen sisällön tekemiseen käytettyjä tietoja ei myöskään käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin sisällön tekemiseen. Kyselyiden, testien laskureiden ja muiden interaktiivisten toteutusten tietoja ei myöskään tallenneta eikä yhdistetä henkilöön, ellei käyttäjää nimenomaisesti pyydetä osallistumaan nimellään, jolloin nimen antaminen on vapaaehtoista.
  • Toimituksellisen poikkeuksen mukaan rekisteröidyllä ei ole tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksia. Täten esimerkiksi Tietosuojalausekkeessa mainitut oikeudet poistaa tiedot tai saada niistä kopio eivät päde journalistiseen sisältöön. Näin varmistetaan, ettei tiedotusvälineiden toimintaa ja sananvapautta perusteetta rajoiteta.
  • Artikkelikommentoinnin ohjeet löytyvät täältä.
  • Vastatessaan Vaalikoneeseen, ehdokkaat hyväksyvät Vaalikoneen ehdot, joissa he hyväksyvät sen, että vastauksia ei poisteta jälkikäteen. Lukijat, jotka käyttävät Vaalikonetta, eivät ole toimituksellisen poikkeuksen piirissä vaan heille kuuluvat Tietosuojalausekkeen mukaiset oikeudet, siltä osin kun ne soveltuvat tunnistamattomaan käyttäjään.

Henkilötietojen käsittely HS-sovelluksessa:

  • HS sovellus lähettää meille sovelluksen käyttötietojen yhteydessä yksilöivän tunnisteen sekä luo laiteleiman, joka sisältää muun muassa laitteen teknisiä tietoja, selaimen tiedot ja sovelluksen versiotiedon.
  • Laiteleimaa käytetään, jotta voimme konvertoida selainkäyttäjiä sovelluskäyttäjiksi. Laiteleiman voi poistaa sovelluksen asetuksissa estämällä mainonnan kohdennuksen. Tämä poistaa samalla laiteleiman. Vaihtoehtoisesti laiteleiman voi poistaa estämällä mainonnan kohdentamisen käyttöjärjestelmän asetuksissa.

< Siirry edelliselle sivulle

< Siirry asiakastuen etusivulle

Sivuston käyttö vaatii, että javascript on kytketty päälle selaimestasi.